SPORTEN IN DE ZOMER

29 Augustus 2019

Wanneer de zon begint te schijnen, zijn er leukere dingen te doen dan te zweten in de sportclub. Toch is het belangrijke om te blijven bewegen en je zorgvuldig opgebouwde conditie niet zomaar in de vuilbak te gooien.

Te hoge temperaturen ontvlucht je door in de sportschool aan de slag te gaan of misschien is het wel het ideale moment om onze buitensporten eens uit te proberen. Wat dacht je van een partijtje tennis of padel of waag jij je aan ons crossrack in openlucht?

Luister natuurlijk wel naar je lichaam. Als het écht heet is, kan je minder aan. Het heeft geen zin om over je grenzen te gaan, daarmee bouw je geen extra spieren op. Pas je ritme ook wat aan. Train eventueel iets langer, maar minder intensief dan je gewoon bent.

Kies voor de juiste kledij. Iets luchtigs dat goed ademt. En zorg ervoor dat je haar zeker uit je gezicht is. Vergeet geen handdoek en voldoende water om gehydrateerd te blijven.

Ook op vakantie kan je trouwens blijven sporten. Denk bijvoorbeeld aan wat yoga op het strand. Je kan de bij ons geleerde asana’s makkelijk zelf uitvoeren en je hebt er eigenlijk niets voor nodig. Gewoon een rustig plekje om even aan de slag te kunnen gaan. Meer tips lees je binnenkort op onze blog.

Zien wij je deze zomer?