Veelgestelde vragen

Wij helpen je graag verder met onze FAQ

Een badjas is niet verplicht in de thermen, daarbuiten wel. Ook om je te verplaatsen in het kasteel en in het restaurant is het dragen van badjas verplicht. Je kan deze van thuis meebrengen of ter plaatse huren. Vergeet zeker ook geen handdoeken, in de sauna is het namelijk verplicht om plaats te nemen op een handdoek. Het dragen van slippers is verplicht. Badjas, handdoeken en slippers kan je altijd aan de receptie huren.
De toegang tot de thermen, het woord zegt het zelf, geldt voor beide delen van onze thermen vol sauna, wellness en ontspanning. Je kan dus beide delen bezoeken mits aanpassing van de kledij. Zo is het ten allen tijde verboden om naakt in het badpakgedeelte te gaan of in badkledij in het naaktgedeelte. Wel ben je niet verplicht om naakt te lopen in het naaktgedeelte. Je loopt rond in badjas en kan een sauna nemen met een handdoek rond je lichaam geknoopt.
Sinds 2012 zijn badslippers in onze thermen verplicht. Niet zozeer om hygiënische redenen (onze sauna en thermen worden dagelijks verschillende keren grondig schoongemaakt en ontsmet), maar vooral voor je eigen comfort en veiligheid. Zeker op een iets gladdere vloer is een natte voet uit den boze. Maar voor een wandeling door de tuin zal je dit zeker behagen. Je merkt waarom bij een bezoekje aan Thermae.com. Je kan jouw eigen badslippers meebrengen, ontsmette badslippers huren of nieuwe badslippers kopen aan de receptie.
Wees voorzichtig met je spullen. Kijk bij het verlaten van onze zaak steeds de zakken van je badjas en de lockers goed na, zodat je daar al niets vergeten bent. Ben je ondanks je voorzorgen toch iets verloren? Bel dan naar de receptie of stuur een mailtje naar info@thermae.com. Dan kijken wij bij de verloren voorwerpen of het erbij zit en kan je het komen halen of sturen wij het op. Opgelet: Door het grote aantal verloren en achtergelaten voorwerpen, kunnen wij dit maximum 1 maand stockeren. Nadien wordt dit weggeschonken aan spullenhulp.
Zonder de huid te verhitten, dringt de infraroodstraling door in de bovenste huidlaag, deze brengt een diepwarm gevoel tot stand dat door heel je lichaam wordt geabsorbeerd. Ook de bloedcirculatie neemt toe waardoor niet enkel de huid beter gaat doorbloeden, maar ook de onderliggende vetweefsels. De in de vetcellen opgeslagen vetzuren worden zo opgelost en verdwijnen langs het lymfesysteem uit het lichaam. Je zal dan ook merken dat na een kuur in een infraroodcabine je huid veel strakker aanvoelt. De infraroodstraling gaat ook de hartslag iets doen toenemen, waardoor er een passieve fitnesstraining ontstaat. Vergelijk deze met een warming-up, waardoor je sportblessures kan voorkomen. Maar ook mensen met spierpijn, gewrichtsklachten en artritis hebben veel baat bij een infraroodstraling. De warmte geeft je een weldadig gevoel en door de betere doorbloeding van het spierweefsel gaat het pijn en stijfheid van de spieren/gewrichten verminderen.
De grootste verschillen tussen een sauna en een stoomcabine worden gevormd door de verwarmingscapaciteit en de vochtigheidsgraad. In een sauna loopt de temperatuur op tot zo’n 95°C, terwijl het in de stoomcabine maximum 48°C wordt. Verder is het vochtigheidsgehalte in een stoomcabine veel hoger dan in een sauna, namelijk 100% tegen 20-25% in een sauna. Daarom raden we aan om bij een allereerste saunabezoek te starten met een stoomcabine.
Kinderen zijn toegelaten in ons centrum vanaf 6 jaar. Zij dienen de rust van het centrum te respecteren en onder permanent toezicht en verantwoordelijkheid van hun ouder(s) te zijn. We zullen je bij aankomst in de thermen vragen om hiervoor een document te ondertekenen.